Måltider

LagematI Espira Århaug har vi full kost. Det vil si at vi tilbyr barna 3 måltider hver dag. Frokost, lunsj og ettermiddagsmat. Vi er så heldige å ha egen kokk 4 dager i uken. Hun serverer varme måltider og nybakt de dagene hun er på jobb. Vi har fokus på sunne og næringsrike måltider.

Smøremåltidene er en læringsarena der barna bl.a. får god sosial, språklig og finmotorisk trening.

Frokost: havregrynsgrøt, brødskiver, knekkebrød og kornblandinger.
Lunsjen varierer mellom ulike sunne middager, og det serveres alltid grønnsaker og/eller grovbakst til.
Ettermiddagsmaten er et lett måltid som hovedsakelig består av hjemmelaget grovbakst og/eller knekkebrød og frukt.

Vi er en Fiskesprell barnehage, og har forpliktet oss til å tilby mer fisk til måltidene. Det er alltid fiskeprodukt til smøremåltidene, og vi tilbyr 1-2 varme måltider i uken med fiskemiddag. Vi ønsker å lære barna til å smake på all mat, men vi skal ikke tvinge dem til å spise noe de ikke liker.

Ved bursdagsfeiringen velger barnet (som alle på barnets avdeling får) mellom fruktspyd, fruktsalat, smoothie, grove lapper eller grove vafler.

 

 

 

Personvern og cookies